Kanserden değil, geç kalmaktan korkmalı

Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun sözünü çok sık duyarız.

Tüm kanser hastalarımızın en kısa zamanda sağlıklı ve mutlu günlere kavuşmaları dileği ile,  1-7 Nisan Kanser Haftasının, bu hastalıkla mücadele eden insanlarımızın yaşama sevincini güçlendiren ve toplumumuzun farkındalığını artırıcı etkinliklerle geçmesini diliyorum.

Op.Dr.Abdulaziz Akkaya
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Kanser Haftası

Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu’nun önerisi ile 1956 yılından itibaren Nisan ayının ilk haftası ülkemizde Kanser Savaş Haftası olarak kabul edilmiştir.

Kanser yüzyılımızın en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıkları, düzenli sağlık kontrolleri ve artan bilinçle birlikte gelen erken tanı olanakları sayesinde artık pek çok hastalık başlangıç evresinde önlenebilmektedir.

Kanser, Önlenebilir ve Erken Teşhisle Tedavi Edilebilir

Erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir. Bunun için yapılması gereken; kansere yakalanmadan koruyucu tedbirleri almak, düzenli aralıklarla kanser taraması – check-up yaptırmak ve kanser taramalarıyla tümörü erken evrede yakalayarak henüz ilerlemeden yok etmektir.

Kanserden değil, geç kalmaktan korkmalı, kanser sizi bulmadan, siz onu bulmalısınız!