14. Ulusal Jinekoloji Kongresi

antalya jinekoloji

14. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi 05 – 09 Ekim 2016 tarihlerinde Kaya Palazzo Golf Resort, Belek – Antalya’ da düzenlenecek.

Türk Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik  Derneği Yönetim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. S. Cansun Demir, meslektaşlarımızı kongreye katılmaya davet etti.

Değerli Meslektaşlarım,

TJOD olarak son 11 yıldır kongremizi aralıksız olarak 19 Mayıs döneminde yaptık. Bu yıl, 19 – 21 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da yerel düzenlemesini gerçekleştireceğimiz, EBCOG Kongresi’nin yapılması planlanıyordu. Biz de bu nedenle, o tarihte TJOD kongresini yapmayacağımızı açıklamıştık. Ancak EBCOG kongresinin yapılması planlanan ICC Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde, aynı tarihlerde T.C. Hükümeti ile Birleşmiş Milletler, mülteciler için bir toplantı yapma kararı aldı. Bu sebeple söz konusu kongre merkezini kullanma şansımız kalmadı. Başka kongre merkezleri de EBCOG tarafından ekonomik nedenlerle kabul görmedi.

Biz de daha önceden Eğitim Sempozyumu yapmayı planladığımız 5-9 Ekim 2016 tarihlerinde, Antalya Kaya Palazzo Otel’de 14. Ulusal TJOD Kongresi’ni yapma kararı aldık.

Ekim ayı başında havalar hala güzelken, her zamanki TJOD kalitesini ve ayrıcalığını hissedeceğiniz boyutta bir bilimsel ve sosyal içeriğin hazırlanacağından emin olabilirsiniz.

Kongremizde, son 1 yıl içindeki Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji, İnfertilite ve Üreme Tıbbı, Tüp Bebek, Jinekolojik Onkoloji, Ürojinekoloji konuları ile Genel Jinekoloji ve Obstetrik konuları da konuşulup tartışılacaktır. Yurtiçi ve yurtdışından katılacak pek çok bilim insanı, toplantımızın akademik seviyesini yine üst düzeyde tutacaktır.

Her zaman olduğu gibi genç meslektaşlarımızın, mesleğin duayenleri ile birlikte konuşmacı olarak yer alacakları toplantımız, yeni beyinlerin keşfine ve deneyimlerin aktarılmasına birlikte sahne olacaktır.

Etik Hukuk konuları ve sorunlarımız da enine boyuna tartışılacaktır.

Sağlık Bakanlığı kongre katılımlarında bir esneklik getirmiş olsa da, 2016 yılında katılacağınız kongreyi şimdiden seçmenizde yarar var. Endüstri sponsorluğu isteyecekseniz, bunun 14. Ulusal TJOD Kongresi olmasını şimdiden talep etmeniz gerekmektedir. Sizlerin de bildiği üzere TJOD kongreleri her zaman en yoğun katılımlı toplantılar olmaktadır. Geçen yıl 2400 civarında katılımın olduğu bir kongre yaptık. Bu yıl çıtamızı daha da yüksek tutuyoruz.

Değerli meslektaşlarım, bir yıldan uzun süredir görmediğiniz hocalarınızı, arkadaşlarınızı, meslektaşlarınızı bilimsel bir arenada görüp tartışmalara katılmanızı ve Antalya’da yazın en güzel zamanının yaşandığı Ekim başında, oturumlardan arta kalan boş zamanlarınızın da keyfini çıkaracağınızı umuyoruz. Yine bir TJOD kongresinde buluşmak üzere hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.

TJOD YK Başkanı
Prof. Dr. S. Cansun Demir

Kongre ile ilgili ayrıntılara hazırlanan web sayfasından ulaşılabiliyor.

Kongre Tarihi ve Yeri
14. Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi 05 – 09 Ekim 2016 tarihlerinde Kaya Palazzo Golf Resort, Belek – Antalya’ da düzenlenecektir.

Kredilendirme
Kongre, Türk Tabipleri Birliği Sürekli Tıp Eğitimi (STE) tarafından kredilendirilecektir.

Davet Mektubu
Kayıt işlemini yaptıran tüm katılımcılara talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcının kurumundan izin almasına yardımcı olmak amacını taşımaktadır.