5. Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Abdulaziz Akkaya 5. Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi’ne katıldı.

Beldibi Amara Otelde 1-4 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenen kongreye yaklaşık 600 kişinin katıldığını belirten Op.Dr.Abdulaziz Akkaya “ Pandemi dolayısıyla bir çok kongre iptal edilmişti. 5. Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi oldukça verimli geçti.” dedi.

Toplum içerisinde gizlenen ve sır gibi saklanan bir çok hastalığın tartışıldığını ve tedavileri için çok önemli mesajlar verildiğini belirten Op.Dr. Akkaya, “Kapalı olan toplumuzda hekimine bile zorla söylenebilen hastalıklar hakkında soru cevap şeklinde tartışmalar yürüttük. Toplantılarımızın gece on birlere kadar sürdüğü oldu. Psikoterapist Cem Keçe ve ekibine buradan çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bilgilendirildik ve bu mesajları hastalarımıza götüreceğiz. “ şeklinde konuştu. 4 Nisan 2021

İleri Düzeyde Cinsel Terapi

Op.Dr.Abdulaziz Akkaya’ya, “İleri Düzeyde Cinsel Terapi Sertifikası” CİSED Başkanı Cem Keçe tarafından verildi.

Üç ay süren Cinsel Terapi Eğitimi’ni tamamlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Abdulaziz Akkaya’ya , kurs bitimi düzenlenen törende sertifikasını; Yazar & Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) Kurucu Başkanı Psikoterapist Cem Keçe’den aldı.

Sertifika töreni sonrası Op.Dr.Akkaya, “Üç aydır Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerde gördüğümüz ileri derecede cinsel terapi ve evlilik terapisi kursunu bitirip sertifikamızı aldık. Hocamız Cem Keçe’ye çok teşekkür ediyoruz . Çok verimli ve güzel bir eğitim oldu. Toplumumuzdaki boşanmaların %60’ı eğitimsizlikten dolayı oluyor. . Bundan sonra gerek cinsel terapi de gerekse evlilik terapisinde ihtiyacı olan aileleri çok daha bilinçli bir şekilde tedaviye alacağız. “ dedi. 29 Ağustos 2019

 

 

 

 

Atipik Cinsel Davranışlara Sistemik Yaklaşım

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Abdulaziz Akkaya’nında katıldığı Atipik Cinsel Davranışlara Sistemik Yaklaşım Workshopu, 22-25 Temmuz 2019 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesinde yapıldı .

Yazar & Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) ve Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) Kurucu Başkanı Psikoterapist Cem Keçe, tarafından verilen ikinci modüle çok sayıda hekim ve ruh sağlığı profesyoneli katıldı.

Op.Dr.Abdulaziz Akkaya, kursun çok yararlı ve çok başarılı olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki boşanma nedenlerinin büyük oranda eğitimsizlikten kaynaklandığını öğrendik. Bu tür kurslar daha da yaygınlaştırılmalı. Bu konuda Sağlık Bakanlığımıza da çok büyük iş düştüğüne inanıyorum. Toplumumuzdaki kişilik bozukluklarının kesinlikle tedavi edilmesi gerekli. Toplum utangaç ve tüm sırlarını içine gizledikleri için tedavi için kimse elini uzatmamış. Sertifikamızı aldıktan sonra çiftleri tedavi etmeye başlayacağız.” dedi.

FARKINDALIK (MINDFULNESS) VE KABUL TEMELLİ PSİKOTERAPİ EĞİTİMİ

  • Farkındalık ve Mindfulness
  • Farkındalık (Mindfulness) Ve Kabul Temelli Psikoterapi ve BDT
  • Entegratif Kognitif Psikoterapi
  • Kabul ve Kararlılık Terapisi
  • İnsanın Doğası
  • Temel Kavramlar
  • Psikolojik Esneklik
  • Psikolojik Sağlık ve İşlevsizlik
  • Terapötik Süreç ve Terapötik Atmosfere Genel Bakış
  • Terapötik Amaçlar
  • Terapinin Aşamaları
  • Terapötik Teknikler
  • Danışan Terapist Rolleri ve İlişkisi