Organ Bağışı

Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği  Antalya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği birbirimizle tanışalım kaynaşalım kahvaltısı, bu sefer  Lara Roberts’ Cafee’de yapıldı.

Kahvaltının gündemi

Organ Bağışı Haftası dolayısı ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen kahvaltının gündemi ise Organ Bağışı oldu.

Aralarında  Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği  Antalya Şubesi  sağlıktan sorumlu başkanı  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Abdulaziz Akkaya ‘nın da olduğu çok sayıda kişinin katıldığı kahvaltıda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı ile ilgili sunum yapıldı.

Organ Bağışı Haftası

Yapılan konuşmalarda, ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihlerinin  ‘Organ Bağışı Haftası’ olarak kutlandığı belirtilerek, yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli konunun organ ve doku bağışının sağlanması olduğu vurgulandı.

Organ  Bağışının  artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

Organ nakli yapan merkezlerde, hastanelerde, organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek vb. kuruluşlarda organ bağışı işlemi yapılabiliyor.