Sünnet Şölenimiz, 6 Eylül’de

Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği ve Muratpaşa Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Sünnet Şöleni, 6 Eylül 2019 Cuma günü Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi ve Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlendiği geleneksel sünnet şölenine ilişkin basın toplantısı, Teneffüs Park’ta yapıldı. Toplantıda Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı ve Dernek Başkanı Bedri Yalçın, Dernek Genel Başkan Yardımcısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Abdulaziz Akkaya, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ve destek olan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yer aldı

Toplumsal dayanışmayı ve paylaşımı arttırmanın bir aracı olarak gördükleri sünnet şöleninin bu yıl 5’incisinin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Vekili Sarı, “Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği’yle Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda düzenleneceğimiz şöleni 6 Eylül Cuma2019 saat 18.00’de gerçekleştireceğiz” dedi.
Bu yıl mahalle muhtarının katkıları ile beraber belirlenen 256 çocuğunun sünnetlerinin Özel bir Tıp Merkezi’nde uzmanlarca gerçekleştirildiğini belirten Hüseyin Sarı, “6 Eylül’de yapılacak şölenlerle ailelerimiz ve çocuklarımız mutluluklarını tüm Muratpaşa’mızla paylaşmak istiyor. 256 çocuğumuz ve ailelerinin mutluluğuna ortak olmaya herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Sünnet Şöleni’nde Kadim Dostlar müzik grubunu sahne alacak.

Sünnet şölenine bekliyoruz

,Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği ve Muratpaşa Belediyesi’nin birlikte organize ettiği toplu sünnette ekonomik durumu iyi olmayan 370 çocuğun sünneti gerçekleştirildi.

Yapılan sünnet organizasyonu hakkında bilgi veren Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “ Ne mutlu bizlere ki ekonomik nedenlerle sünnet olamayan 370 çocuğumuzu hep birlikte bu senede sünnet ettirdik. Toplu sünnet organizasyonumuzda sadece ailesinin maddi durumu iyi olmayan çocuklarımız sünnet edildi. Sünnet olacak çocukları, oluşturduğumuz bir komisyonun titiz çalışmaları ile tespit ettik.Muratpaşa Belediye Başkanımız Sayın Av. Ümit Uysal kentimize, ülkemize Antalyamıza ve insanımıza hizmet etmeyi görev sayıyor. Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneğimiz de dahil olmak üzere sivil toplum örgütleri ile bu tür organizasyonları yapıyor. Kendisine de ilgisi, desteği için çok teşekkür ediyoruz ” dedi.

“Temmuz ayında organizasyon çalışmalarına başladık. 5-12 yaş arası çocukların kayıtlarının tamamlanmasının ardından, Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren 370 çocuğun sünnet operasyonları hastanede gerçekleştirildi. Çocuklarımızın sünnetleri, sağlıklı ortamlarda uzman meslektaşlarımız tarafından yapıldı.” diyen Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “Akdeniz Sağlık Vakfı Yaşam Hastanesi’nde sünnet olan çocuklar, 14 Eylül 2018 Cuma Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı’nda gerçekleştirilecek şölende, aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenecek. Şölen saat 18.30’da başlayacak.” şeklinde konuştu.