Dünya Kardeşlik Halayı

14 Mart 2018 Çarşamba Düden Parkı’nda “Uluslararası Anadolu 1. Kardeşlik Festivali “tanıtım gösterisi düzenlendi. Aralarında Muratpaşa Belediye Başkanı Av.Ümit Uysal, Sanatçı Mahmut Tuncer‘ inde olduğu çok sayıda izleyicinin olduğu gösteride yedi bölgeden folklor ekibi de yer aldı.

Etkinlikle ilgili sorularımızı yanıtlayan  Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, ” 7 Bölge , 57 Ülke katılımı ile 1.Anadolu Kardeşlik Festivali’ni  22 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Ortadoğu’da Barış ve Kardeşlik Halayı

Festival öncesi düzenlenen tanıtım toplantısının önemine dikkat çeken Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “ Sanatçımız Mahut Tuncer eşliğinde 40 bin kişi ile halay çekmeyi planlıyoruz. Festivalde Dünya Kardeşlik Futbol Turnuvası ve 40 bin kişinin katılacağı Dünya Kardeşlik Halayı olacak. Dünya Kardeşlik Halayı, Ortadoğu’da Barış ve Kardeşlik Halayı olsun.” dedi.

Şiddet son bulsun

Geçtiğimiz hafta 8 Mart Kadınlar Günü dolayısı ile düzenledikleri etkinlikte yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin son bulmasını dilediğini hatırlatan Dr.Akkaya, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Başta meslektaşlarım olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutluyorum. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce sona ermesini diliyorum.” şeklinde konuştu.