“O Kan Benim Kanım” Kampanyası

Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “O Kan Benim Kanım” Kampanyasına ilgi ve katılım yoğun oldu.

Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “ Derneğimizin Gençlik komitesi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasına destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Kızılay Kan Merkezi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz kampanyaya halkımız ve üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi. Dört saat gibi kısa bir sürede ellinin üzerinde bağış yapıldı.” dedi.

Kan Bağış oranını artırmalıyız

Mado Cafe’de düzenlenen kahvaltı ve açıklama sonrası kan bağışları başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal katılarak kampanyaya destek verdi. Başkan Av. Uysal burada yaptığı açıklamada kampanyayı düzenleyen dernek başkan ve yöneticilerine ve kan bağışı yapanlara teşekkür etti . Bu tür kampanyaların ülkemiz için gerekli olduğunu belirten Başkan Av. Uysal, Kampanyaya Muratpaşa Belediyesi olarak bizde katılıyoruz. Kan bulunamadığı için yaşamını yitiren hastalarımız, yaralılarımız oluyor. Türkiye’de ise kan bağışı ne yazık ki hala çok düşük. Nüfusumuzun sadece %1’i bağışta bulunuyor. Bu oranı artırmalıyız.” dedi.