Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan korunmalısınız

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “Kendinizin, eşinizin ve ailenizin sağlığını düşünüyorsanız Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan korunmalısınız.” dedi.

Tedavi edilmeli

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar’ın, cinsel ilişki ile hasta veya mikrobu taşıyan kişiden sağlıklı kişiye bulaştığını belirten Dr.Akkaya, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların, eğer tedavi edilmezlerse kısırlıktan ölüme kadar pek çok soruna yol açabileceğine dikkat çekti.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarda en sık görülen bulaşma yolunun korunmadan cinsel ilişkiye girilmesi olduğunu ifade eden Op. Dr.Akkaya, Cinsel ilişkide bulunulan kişi sayısı arttıkça hastalığa yakalanma tehlikesinin de artığını söyledi.

Kimler risk altında

AIDS, Bel soğukluğu (Gonore), Frengi(Sifiliz), Bulaşıcı Sarılık(Hepatit-B Virüsü), Yumuşak Çıban(Şankroid), İnsan Papillom Virüs…vb bir çok hastalığın cinsel yolla bulaştığını belirten Op. Dr. Akkaya, “Birden fazla cinsel eşi olanlar, cinsel eşinin birden fazla cinsel eşi olanlar, para karşılığı cinsel ilişki kuranlar ve müşterileri, piercing ve dövme yaptıranlar, kan ve kan ürünleri nakli yapılanlar, madde bağımlıları bu hastalıklar yönünden risk altındadır.” şeklinde konuştu.