Genital Estetik

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, genital bölgenin kozmetik sorunlarının pek çok kadın açısından önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, durumundan memnun olmayan ve şikayetleri olan pek çok kadın tarafından bu durumun vajinasında gevşeme, genişleme, sarkma, açılma, yırtılma varlığı şeklinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına tarif edildiğini söyledi.

Genital bölgenin kozmetik sorunlarının nedenleri

Genital bölgenin kozmetik sorunlarının en önemli sebeplerinin vajinal, zor, çok sayıda doğum olduğuna işaret eden Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, bu nedenler dışında kilo, menopoz, uzun süre ıkınmaya sebep olan durumlarında vajinada gevşeme, genişleme, sarkma, açılma, yırtılma gibi şikayetlere neden olabileceğini aktardı.

Tedavi

Vajinada gevşeme, genişleme, sarkma, açılma gibi pek çok sorunun düzeltilip toparlanmasının mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Akkaya “Genital estetik ameliyatları kadınların yaşama tekrar güvenle bakma, özgüven artması, yaşam kalitesini artması, daha mutlu bir yaşam sağlayabilecektir.” dedi.

Başlıca genital estetik işlemler arasında vajinanın daraltılması, geniş ve sarkık iç dudakların estetik olarak küçültülmesi, klitorise yönelik işlemler olduğunu sıralayan Antalya Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “Çoğu sorun aynı gün içinde, ağrıya ve acıya neden olmayan sadece lokal anestezi ile gerçekleştirilen operasyonlar ile düzeltilebilmektedir.” şeklinde konuştu.

Genital estetik işlemlerin çoğunda kadının aynı gün ayağa kalktığını ve , günlük işlerini devam ettirebildiğini vurgulayan Op. Dr. Akkaya, “Ancak yine idrar kaçırma örneğinde olduğu gibi kadınlar, memnun olmadıkları ve pek çok şikayete neden olan bu durumları utanıp çekindikleri ve ayıp zannettikleri için doktorlarına dahi söyleyemeyip içine atmakta, kimseyle konuşamamakta, paylaşamamaktadırlar. Oysa pek çok kadın bu problemlerden rahatsızdır.” dedi.