İdrar Kaçırma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, kadınlarda idrar kaçırmanın çoğu zaman utanılan, sosyal fobiye neden olan, yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, çoğu kadının yanlış bir inanışla idrar kaçırmanın tedavisi olmadığı zannettiğini söyledi.

Oysaki idrar kaçırma şikayeti yaşlanma ile doğal olarak ortaya çıkmakta ve tedavisi bulunmakta diyen Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “Yapılan araştırmalara göre kadınlar arasında idrar kaçırma sıklığı %20 ile %50 arasında görülüyor.” dedi

İdrar kaçırmanın en önemli nedenleri arasında vajinal-zor-çok sayıda doğumları, ileri yaşı, fazla kiloyu ve menopozu sayabiliriz diyen Antalya Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, idrar kaçırmanın; ilaçlarla veya cerrahi müdahalelerle tedavi edilebildiğini ifade etti.

İdrar kaçırma şikayeti çoğu zaman ameliyatsız olarak çözülebilse de ameliyatın gerekli olduğu durumlarda da 15-20 dakika gibi kısa bir sürede hastalar sağlığına kavuşabilmekte diyen Op. Dr. Akkaya, idrar kaçırarak yaşamanın hiç de kolay bir durum olmadığını kaydetti.