Kasık Ağrıları

Kasık ağrılarının kadın hastalıkları alanında en sık rastlanılan şikayetlerden birisi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, “Kasık ağrılarında en önemli noktalardan biri ağrının ani olarak mı ,yoksa uzun süreden beri mi devam ettiğidir.” dedi.

Ani olarak başlayan kasık ağrılarında, kadın doğurganlık çağında ise gebe olup olmadığının tespit edilmesinin önemine dikkat çeken Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, kadın gebeyse öncelikle dış gebelik mi, düşük mü olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Ani kasık ağrısına neden olan gebelik dışı durumları özetleyen Op. Dr. Abdulaziz Akkaya:
-Yumurtalıkların ve yumurtalık kistlerinin sapı etrafında dönmesi
-Karın içi lenf bezi iltihaplanmaları
-Tuba uterinaların (tüplerin) iltihaplanması, karın içi abseler
-Mesane iltihaplanmaları
-Dejenere olmuş myom…olarak sırakladı.

Ağrı kesici kullanılmamalı
Yukarıda sıraladığı gibi ani başlayan kasık ağrılarında ağrı kesici ilaç almadan mutlaka bir doktora başvurulması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, Öncelikle kasık ağrısına neden olan sebep bulunmalıdır. Tanı konmadan kullanılan ağrı kesiciler ağrıyı biraz hafifleterek, tanı konulmasında hataya neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Kadın doğum doktoru tarafından yapılacak Jinekolojik muayene, karın ve pelvik ultrasonografi, çeşitli kan analizleri yapılarak kasık ağrısının nedeni araştırılarak tanı konulur.