Menopoz hastalık değildir

Op. Dr. Akkaya, menopoza geçiş yıllarında kadının doğal adetlerinin yedi günün üzerinde olmaya başlayabileceğini söyledi.

Menopoz konusunda bilgilendirme yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz Akkaya, menopozun kadın yaşamının doğal ve kaçınılmaz bir dönemi olduğunu belirterek bir hastalık olarak tanımlamanın doğru olmadığını söyledi.

Op.Dr.Akkaya, adet gören bir kadının, başka nedenlere bağlı olmaksızın en az bir yıl süreyle adet görmemesini menopoz alarak tanımladıklarının altını çizerek “Menopozda yumurtalık fonksiyonlarının azalması, östrojen ve diğer hormonların kan seviyelerinin düşmesi ve doğurganlığın kalıcı bir şekilde kaybı söz konusudur. “ dedi.

Op. Dr. Akkaya, menopoza geçiş yıllarında kadının doğal adetlerinin yedi günden daha fazla uzamaya başladığını söyleyerek “Menopozda kadın vücudunda bazı değişiklikler olur. Ateş basmaları bunlardan en önemlilerindendir. Her kadın menopozu farklı şekilde yaşar. Bazılarında çok az veya hiç yakınma yokken, diğerleri çok yoğun psikolojik ve fiziksel yakınmalara sahip olabilirler.” şeklinde konuştu.